top of page

Seminar over relatieverslaving:

I love you so much!

'Als hij maar gelukkig is en bij mij blijft,

pas ik mij wel aan ook al voel ik veel weerstand

(onzeker,bang,over mijn grens,verdrietig,boos, teleurgesteld).'

Over mij:

 • Ik val op mannen die mij niet (vaak/regelmatig) goed behandelen;

 • hij beheerst mijn leven, mijn emoties, mijn gedachten, mijn gezondheid;

 • Ik praat zijn fouten goed, want hij bedoelt het niet zo;

 • ik wil dat hij verandert en daarom zorg ik voor hem, ben ik extra begripvol en lief vanwege zijn problematische achtergrond/jeugd/ziekte/ verslaving;

 • ik wil niet zeuren anders gaat hij misschien bij mij weg, ik laat zijn gedrag of denigrerende, ontmoedigende, onverschillige, humeurige opmerking, maar gaan;

 • ik ben eigenlijk eenzaam, machteloos, gefrustreerd, woedend;

 • ik heb een nimmer bevredigende behoefte aan liefde, bevestiging, erkenning, waardering, aandacht;

 • wanneer hij mij (weer of een beetje) aandacht schenkt dan vergeef ik hem ondanks zijn streken, gebrek aan respect, zijn onvermogen tot het geven van liefde of commitment;

 • ik ben vaak moe door alle spanningen en of erg onzeker over mijzelf of uiterlijk;

 • ik kan de waarheid of de feiten over mijn relatie niet aan(horen), want ik kan niet omgaan met afwijzing. Desnoods verdraai ik de waarheid een beetje zodat ik niet instort.

* Seminar maakt gebruik van teksinhoud boekliteratuur Robin Norwood: Robin Norwood is de auteur van de bestseller Women Who Love Too Much (vertaald als Als hij maar gelukkig is) uit 1985. Zij specialiseerde zich in het behandelen van co-alcoholisme en relatieverslaving. Tevens was ze gezinstherapeut.

Model met Green Hair

Love for myself

Herkenbaar? Of in ieder geval 7 van de 10 punten? Dan is er een kans aanwezig dat je een relatieverslaving hebt of ben je in ieder geval geobsedeerd door je huidige partner/relatie.

Seminar I love you so much, biedt

vrouwen die te veel

in de liefde investeren,

een krachtige en indrukwekkende lezing

van 3 uur.

Het programma:

 1. Wat is relatieverslaving -Lezing/uitleg

 2. Vraagopdracht op papier

 3. Wat betekent het om een relatieverslaving te hebben -Lezing/uitleg

 4. Vraagopdracht op papier

 5. Hoe kun je van een relatieverslaving afkomen? -Lezing/uitleg

 6. Vraagopdracht op papier

 7. Afronding lezing en extra tips

Romantisch Paar

Over zelfliefde binnen relaties:

'Ik schenk mijn gunsten slechts aan degenen die deze ook weten te waarderen en tevens liefdevol met mijn eigenwaarde om gaan.'

Cynthia ten Kortenaar

Mensen met een relatieverslaving, zitten vast in een relatie waarin ze niet krijgen wat ze nodig hebben. Ze blijven zich continu aanpassen aan hun partner en raken hierdoor zichzelf kwijt. De partner en de relatie staan volledig centraal in hun leven en hierdoor cijferen ze hun eigen ik en persoonlijke behoeften helemaal weg. 

 

Wanneer je last hebt van een relatieverslaving, zit je  vast in een liefdesrelatie. 'Ergens' weet je wel dat deze relatie niet gelijkwaardig is en dus eigenlijk helemaal niet goed is voor jou, maar toch vindt je het ontzettend moeilijk om afstand te nemen van je partner, omdat je wilt blijven geloven in de liefde. Je blijft jezelf en jouw wensen veranderen om ‘leuk’ gevonden te worden door jouw partner. Jouw relatie begint hierdoor steeds meer een grip op jouw leven te krijgen en belangrijke dingen in je leven als werk, hobby’s en vriendschappen geraken erdoor verwaarloosd.

 

Een relatieverslaving zorgt voor hoge pieken, maar ook hele diepe dalen.

Zodra je gaat proberen om te stoppen met jouw ongezonde relatie, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Je bent namelijk echt verslaafd geraakt aan jouw relatie en hier kun jij dus niet zomaar afstand van doen. Het verdriet dat jij de ander moet gaan missen doet enorm veel pijn en er lijkt geen einde aan te komen. Misschien ben je zelfs bang voor het idee dat er iemand anders jouw liefdesplek 'overneemt'. Doordat je in het verleden zo afhankelijk bent geworden van jouw partner, is het nu erg lastig om dit los te laten. Voorbeelden van ontwenningsverschijnselen zijn bijvoorbeeld hevige stress en slapeloosheid. 

Van jouw relatieverslaving af komen is niet niks. Dat kost tijd en commitment en deze moet je kunnen en willen investeren. Hulp van een professional, die jou persoonlijk support, kan daarom heel fijn en motiverend werken. Via videobellen, online counseling en ook coaching, ondersteun ik jou met alle liefde. In mijn sessies geef ik jou handvatten om jouw oude patronen te doorbreken. Daarna kunnen we de volgende stap nemen; uitkijken naar een nieuwe gezonde liefdesrelatie en leren hoe je niet meer hoeft terug te vallen op oude patronen.

 

Courage
for change

Leren schaatsen

Workshop tarief: €121,00  inclusief 21% btw.

 • Het bedrag ontvang ik graag vooraf. Een week voor de workshopdag stuur ik een betaalverzoek via mail of whatsapp/signal/telegram.

 • Bij afmelding alvorens de workshopdag ontvang je het gehele bedrag terug. Bij afmelding op de dag of daarna wordt de helft van het bedrag ingevorderd en de andere helft terug gestort op je rekening.

Zondag 2 juni 2024
11.00 uur-14.00 uur
Aanmelden hier